telefooncentrales

Sonal telefooncentrales

Satellietcommunicatie Iridium

Iridium is een systeem voor mobiele satellietcommunicatie dat oorspronkelijk door Motorola is opgezet. In eerste instantie werd er uitgegaan van 77 satellieten die op ongeveer 800 km hoogte rond de aarde cirkelen. Iridium is dan ook het 77e element van het periodiek systeem. In een later stadium is dit teruggebracht naar 66 satellieten. De dekking is wereldwijd. Een aantal landen is echter om politieke redenen uitgesloten van dekking, t.w. Noord-Korea, Noord Sri Lanka, Hongarije en Polen.

Webshop Iridium Satelliettelefonie

Wenst u een Iridium satelliettelefoon aan te schaffen of te huren?  Bezoek onze webshop voor satelliettelefonie en satellietcommunicatie waar u terecht kan voor de volgende zaken: 

Over Iridium

Iridium levert spraak in aanvulling op GSM. Daarnaast is datacommunicatie mogelijk op een snelheid van een standaard GSM-dataverbinding (9,6 kbit/s).

In 1997 is begonnen met de lancering van de satellieten. In 1999 was Iridium echter al failliet. De boedel is in maart 2001 opgekocht door Iridium Satellite LLC, een bedrijf dat is opgericht door een aantal voormalige topmensen van Iridium. Zij hebben de boedel gekocht voor een bedrag van $ 25 miljoen terwijl het oorspronkelijk naar schatting $ 6 miljard heeft gekost.

Aanvankelijk was voornamelijk de Amerikaanse overheid afnemer van Iridium Satellite LLC diensten. Sinds de aanslagen van 11 september 2001 lijkt de groei in het klantenbestand alleen maar groter te worden. Verder is de intentie van Iridium zich voornamelijk op de grote, industriële bedrijven te richten, hoewel het met de komst van Iridium Prepay tegenwoordig ook aantrekkelijker is geworden voor particulieren.