Werf ziekenhuis Park Spoor Noord

Situering

Op het Antwerpse eilandje, tussen het Kempisch dok en de Noorderlaan, is begonnen aan de bouw van ZNA Cadix, de nieuwe site van de VZW Ziekenhuis Netwerk Antwerpen.  Het project is van de hand van VK Studio en architectenbureau Robbrecht & Daem en omvat naast een state-of-the-art ziekenhuis eveneens een winkel- en horecaboulevard die zorgt voor een perfecte integratie met de omliggende residenties.  De architecturale vormgeving, in combinatie met de toren van maar liefst 19 verdiepingen zullen van ZNA Cadix een nieuwe referentie maken in het Antwerpse stadsbeeld.

Het project wordt uitgevoerd door de THV Ziekenhuis Noord, een tijdelijke samenwerking tussen de bouwondernemingen Interbuild en MBG.

Uitdaging

De geplande uitvoeringstermijn van 36 maanden vormt een grote uitdaging.  Daarom werden niet minder dan 7 constructiekranen in gebruik genomen, die samen opereren op een relatief beperkt werfoppervlak met overlappende draaicirkels.  Voor de keuze van de onderlinge communicatie tussen de operatoren, werfleiders en arbeiders werden dan ook de hoogste kwaliteitsnormen voorop gesteld.

Oplossing

Voor de invulling van de specifieke behoeften werd gebruik gemaakt van Motorola’s MotoTRBO TM Digitale DMR Systeem.  Dit protocol staat toe het aantal gebruikte frequenties te beperken, en biedt tegelijk een verbeterde gesprekskwaliteit levensnoodzakelijke en hoge graad van bedrijfszekerheid.

Elke kraan werd voorzien van een DM4000 basisstation, waarmee de kraanman dankzij een voetpedaal en statische microfoon semi-handenvrij kan communiceren met de mobiele gebruikers die gebruik maken van de Motorola DP4600, een robuuste walkietalkie die dankzij de hoge IP rating erg geschikt is voor gebruik in industriële omgevingen.

Hardware

Basistation: Motorola DM4000 met voetpedaal en statische microfoon Handsets: Motorola DP4600

00000