KUKA AG, Houthalen

Bouwen aan de fabriek van morgen

De firma KUKA Automatisering + robots NV, gevestigd in het Limburgse Houthalen, is de Belgische vestiging van KUKA AG.  Met meer dan 12300 werknemers en vestigingen op elk continent geldt deze groep als een van de meest toonaangevende leveranciers van robotica en intelligente automatiseringsoplossingen ter wereld.

KUKA AG biedt zowel componenten als complete oplossingen aan bedrijven uit uiteenlopende sectoren zoals de auto industrie, E-commerce en retail logistiek, productie, energie, healthcare, enz.   Al meer dan 100 jaar werken zij aan oplossingen die het leven en het werk van mensen over heel de wereld vereenvoudigt, en hebben zij tot doel om samen met de klant te bouwen aan de fabriek van morgen.

Buitenbeentje

De Benelux afdeling in Houthalen geldt als een buitenbeentje binnen de KUKA groep: Daar waar de regionale afdelingen zich gewoonlijk beperken tot het leveren van ondersteunende diensten zoals onderhoud, herstellingen en opleidingen, heeft de Belgische vestiging zich ook gespecialiseerd in de ontwikkeling en de bouw van kleinschalige automatiseringsoplossingen (lees: bestaande uit 1 robot).

Uitdaging

Julien Vandevoort, Training & Network Administrator bij KUKA legt uit: De huidige telefooncentrale had na jaren van trouwe dienst haar limieten bereikt, en het werd duidelijk dat een investering noodzakelijk was om de gestage groei van de onderneming te blijven ondersteunen.  Net toen we onze opties aan het bekijken waren, werden we gecontacteerd door Sonal, en hun visie op onze situatie beviel ons meteen”.

De samenstelling van de bedrijfsoppervlakte is heel divers: naast het kantoorgedeelte bevat de onderneming nog opleidingshallen, magazijnen en een productieafdeling.  Een groot aantal medewerkers beweegt zich vrij doorheen de verschillende afdelingen maar moet telefonisch steeds bereikbaar zijn.

Invulling

Er werd geopteerd voor een volledige VoIP oplossing op basis van de Avaya IP500 V2 centrale.  De kantoormedewerkers werden voorzien van Avaya 1616 IP toestellen, terwijl de mobiele medewerkers werden uitgerust met draagbare Avaya 3720 toestellen.  4 Strategisch geplaatste 8 kanaals antennes garanderen een solide DECT dekking over heel de bedrijfsoppervlakte.

Met de keuze voor de uiterst schaalbare VoIP configuratie weet KUKA zich de komende jaren verzekerd van een vlotte interne en externe communicatie.

Hard- en software

  • Avaya IPO500 V2 centrale
  • 5 x 1616 IP toestellen
  • 23 x 1608 IP toestellen
  • 4 x Dect antenne’s 8-channel
  • 19 x draagbare toestellen Avaya 3720
  • Avaya Switch 24-ports
  • 2N Helios Solo IP videofoon
  • UC plus appicatie (bundel 25 users)

Meer info

www.kuka.com/

 

00000