Politiezone Hano, Hamont Achelt en Neerpelt

Achtergrond

De politiezone HANO is een relatief kleine politiezone met ongeveer 47000 inwoners gesitueerd in Noord-Limburg.  Het beslaat het grondgebied van de stad Hamont-Achel en de gemeenten Neerpelt en Overpelt. Het korps bestaat uit 78 personeelsleden waarvan 60 operationelen (geuniformeerden) en 18 Calogmedewerkers (bedienden).

De politiezone is dus een meergemeentenzone in het Noorden van de provincie Limburg en heeft een overwegend landelijk karakter. Aangrenzende politiezones zijn PZ Kempenland en Lommel (gerechtelijk arrondissement Hasselt) en PZ Noordoost Limburg (gerechtelijk arrondissement Tongeren).

Uitdaging

De politiezone bestaat uit drie sites:  het hoofdcommissariaat in Neerpelt en twee wijkkantoren gelegen in Hamont-Achel en Overpelt.   Dit laatste is gevestigd in het dienstcentrum en maakt reeds gebruik van een bestaande telefooncentrale.  De behoefte lag dus vooral in het voorzien van een performant communicatieplatform voor het hoofdkantoor en het wijkkantoor van Hamont-Achel.

Wim Pinxten, Dienst logistiek & financiën:  “De politiezone zocht een eenvoudige stabiele oplossing voor haar telefoonbehoeften, alsook een partner die goed op de hoogte is van de steeds vernieuwende technologieën in de sector.”

Invulling

Met het oog op de bestaande situatie en de specifieke behoeften werd geopteerd voor een oplossing met twee Panasonic communicatieplatformen.  Wim Pinxten: “Uit een officiële prijsvraag is gebleken dat de firma Sonal, met haar aanbod in Panasonic, het best voldeed.  De  prijs/kwaliteitsverhouding die bleek uit hun offerte zat goed.  De technologie van Panasonic heeft in het verleden immers al bewezen dat ze goed en stabiel is.

Ondertussen is de keuze voor Sonal de juiste gebleken: Sonal staat me steeds met raad en daad bij, ook al durf ik eens een domme vraag stellen.  De technische dienst is vlot bereikbaar en biedt bijna altijd nog dezelfde dag een oplossing.”

Telefooncentrale Neerpelt:
Panasonic TDE200
Telefooncentrale Hamont Achelt:
Panasonic NCP500

00000