Gids Cloud Telefonie

Ziet u Cloud telefonie als de oplossing voor de toekomst op het vlak van bedrijfstelefonie?  Het biedt zeker een aantal voordelen op het vlak van kostenbeheer, flexibiliteit en gebruiksgemak.   Maar in welke mate klopt de realiteit ook met wat er overal beweerd wordt?  Dankzij onze merkonafhankelijke gids krijgt u het antwoord op een aantal pertinente vragen:  is Cloud telefonie echt goedkoper dan een eigen centrale?  Ben ik écht verplicht om nieuwe toestellen aan te schaffen als ik mijn telefooncentrale vervang door Cloud telefonie?  Wat zijn de gevolgen als mijn internetverbinding uitvalt?

Weet u waarop men moet letten bij de keuze van een telecompartner?  Nieuwe telecombedrijven schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond.  Het gevolg is een overaanbod van aanbieders en oplossingen op de markt.  Hoe kiest u als manager of zaakvoerder de best mogelijke partner voor uw onderneming? 

Onze gids biedt praktische tips die u helpen om het kaf van het koren te scheiden.  U leert de juiste vragen te stellen, en vergelijkt objectief de verschillende oplossingen op het vlak van mogelijkheden en functionaliteiten.   Via een volledige checklist ontdekt u tot slot hoeveel elke oplossing echt kost.

 

Wat zal dit werkdocument u bijbrengen?  In begrijpelijke verwoordingen wordt u wegwijs gemaakt in de fundamentele principes en terminologie achter Cloud telefonie.  De gids helpt u de juiste vragen te stellen aan de telecombedrijven waarmee u overweegt samen te werken, en verwerft u inzichten in de valkuilen rond Cloud telefonie.

Het document bevat tevens een handige checklist die u zal helpen om de juiste leverancier te selecteren, alle kosten in kaart te brengen, en na te gaan of uw onderneming technisch klaar is om over te stappen naar Cloud telefonie.

 

In dit werkdocument komen de volgende aspecten aan bod:

icon box image

Wat is VoIP, en wat is het verband tussen VoIP en Cloud telefonie?

icon box image

Is Cloud telefonie echt goedkoper dan het aankopen van een eigen telefooncentrale?

icon box image

Welke functionaliteiten biedt Cloud Telefonie t.o.v. een eigen, fysieke centrale (en andersom)?

icon box image

Ik schakel over van een klassieke centrale naar Cloud telefonie.  Moet ik echt nieuwe toestellen aanschaffen?

icon box image

Mijn bedrijf valt zonder internet.  Wat zijn de gevolgen als ik werk met Cloud telefonie, of wanneer ik een eigen centrale heb?

icon box image

Wat zijn de typische valkuilen bij de overstap naar Cloud telefonie?

icon box image

Een complete checklist die u helpt bij de overstap naar Cloud telefonie: hoe herken ik een betrouwbare partner, welke oplossing beantwoord het best aan mijn behoeften, is mijn onderneming technisch voorbereid op Cloud telefonie?

  • De download link wordt naar dit e-mail adres gestuurd.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Veelgestelde vragen

Is deze gids zinvol als ik niet wil samenwerken met Sonal?

Zeker!  Dit werkdocument is merkonafhankelijk opgesteld en kan gebruikt worden bij de selectie van elke potentiële leverancier voor Cloud telefonie.  Sterker nog: op basis van onze checklist kan het zijn dat u tot de conclusie komt dat Sonal Cloud Telefonie niet de perfecte oplossing is voor uw organisatie.  Het enige doel is dat u uiteindelijk kiest voor een kwalitatieve oplossing die 100% invulling geeft aan de behoeften van uw organisatie.

Is dit document over Cloud telefonie echt gratis?

Absoluut.  We delen graag informatie waarvan we denken dat ze voor u zinvol is.  Denk gerust aan ons als u vragen hebt over Cloud telefonie.

Waarom moet ik al de gevraagde gegevens invullen?

Uw gegevens zijn 100% veilig bij ons.  We vragen uitsluitend uw gegevens om u beter te kunnen informeren over Cloud telefonie, en u info te bezorgen waarvan we denken dat ze waardevol kan zijn voor uw onderneming.