Alle voordelen van RoIP (Radio over Internet Protocol) op een rijtje

Alle voordelen van RoIP (Radio over Internet Protocol) op een rijtje
April 20, 2023 kiona jautze
man die via radio comuniceerd

Is radiocommunicatie in uw bedrijf helemaal ingeburgerd? Dan stelde u vast al de vraag: “Hoe zorg ik ervoor dat verschillende radionetwerken met elkaar connecteren?” Het antwoord is simpel: via RoIP (Radio Over Internet Protocol)!

RoIP integreren? Contacteer ons voor een oplossing op uw maat!

RoIP (Radio Over Internet Protocol): radionetwerken eenvoudig op elkaar afstemmen

RoIP, of Radio over Internet Protocol is in wezen quasi dezelfde technologie als Voice over IP (VoIP). Het verschil is dat dat RoIP een zogenaamde ‘push-to-talk (PTT)’-mogelijkheid toevoegt aan spraakcommunicatie via het internet. RoIP zorgt er dus zo voor dat u radionetwerken die normaal niet samenwerken – zoals bijvoorbeeld analoge en digitale toestellen – toch met elkaar kan verbinden om zo tot de meest optimale en gebruiksvriendelijke radiocommunicatie te komen.

Berichten worden dankzij RoIP niet langer verzonden via zendmasten. Ze worden verzonden via het internet. Waar en waarmee iemand van uw bedrijf zich ook verbindt, dankzij RoIP kan u elkaar altijd bereiken. En dat kan best handig zijn in bijvoorbeeld een industriële context.

De 4 grootste voordelen van RoIP

Maar wat biedt RoIP u qua voordelen? En al zeker versus bijvoorbeeld VoIP-technologie? We zetten het op een rijtje.

  • RoIP is ten eerste ongetwijfeld een voordelige manier om radiosystemen met elkaar te verbinden. Hoezo voordelig? Omdat u met RoIP niet hoeft te investeren in nieuwe IT-infrastructuur. U kan uw bestaande infrastructuur gewoon behouden. Bovendien kan u afstappen van de vaak dure huurlijnen die u momenteel gebruikt.
  • Bevindt uw bedrijf zich verspreid over een groot geografisch gebied? RoIP geeft u de mogelijkheid om toch op een eenvoudige manier met elkaar in verbinding te staan.
  • Via RoIP heeft u geen beperkingen inzake providers en toestellen. Complicaties in de onderlinge compabiliteit van toestellen verdwijnen als sneeuw voor de zon, en u kan breder gaan kijken bij het aankopen van nieuwe toestellen. Daarnaast kan Sonal er ook voor zorgen dat uw reeds bestaande toestellen met elkaar verbonden worden.
  • RoIP is tenslotte een erg betrouwbare technologie. Service-onderbrekingen behoren dankzij deze technologie tot het verleden – u kan dus gerust zijn dat u altijd bereikbaar bent.

Lees hier hoe we RoIP integreerden in de haven van Antwerpen

Sonal is dé RoIP-specialist voor uw radiocommunicatie

Wil u ook een RoIP-systeem integreren in uw bedrijf? Sonal helpt u graag verder met het integreren en uitbouwen daarvan. Zo zet u weer een stapje verder in de efficiëntie van uw bedrijfscommunicatie.

 Contacteer ons nu