Avant premiere: De Tait TP3

de personaliseerbare walkie talkie

Avant premiere: Tait TP3, de personaliseerbare radio
November 25, 2017 Sonal

Met de TP3 lanceert Tait een walkie-talkie die het begrip “personaliseerbaar” naar een uniek niveau tilt.  De TP3 staat bol van mogelijkheden om het toestel helemaal te configureren volgens ieders behoeften en budget. Het toestel wordt volgende week voorgesteld op de PMR expo te Keulen, en zal begin 2018 te koop zijn.  Wij geven u alvast een voorsmaakje.

De kameleon onder de portofoons

Het eerste wat enorm in het oog springt bij de TP3 is de mate waarin het toestel kan geconfigureerd en gepersonaliseerd worden.  Elk model is verkrijgbaar met drie fronttypes: Een blinde front zonder display of toetsenbord, een front met kleurenscherm en compact toetsenbord (4 toetsen), en een front met kleurenscherm en uitgebreid toetsenbord (16 toetsen).  Het mooie is dat het front na aankoop nog kan gewijzigd worden naar elke gewenste configuratie.  Zo voorkomt men extra kosten indien de behoeften achteraf nog zouden evolueren.

Kleuren

De gekleurde behuizingen roepen misschien beelden op van tieners met felgekleurde gsm’s, maar hebben wel degelijk hun praktisch nut.  Zo kan voor elke gespreksgroep een andere kleur gekozen worden, en is het mogelijk om speciale kleuren te bestellen, bijvoorbeeld om beter aan te sluiten bij de huisstijl.  Ook hier geldt dat de kleur na de aankoop nog kan gewijzigd worden.

Rooster

Ook over de rooster valt niet iets te zeggen: Het diagonale ontwerp zorgt er voor dat stof en vuil geen kans hebben om zich te hechten, waardoor het niet nodig is om met de portofoon te schudden om stof uit het rooster te verwijderen.  Een ingreep die de levensduur van het toestel alleen maar ten goede zou komen.

Scherm

Het kleurscherm kan gebruikt worden voor het selecteren van een van de 1000 verschillende kanalen, versturen van tekstboodschappen, het tonen van de caller ID of het identificeren van gespreksgroepen.

Labels

Op de TP3 is op verschillende plaatsen ruimte voorzien voor labels.  Tait biedt een design diensten aan voor een ontwerp op maat, of u kan bestaande templates aanvullen met het logo van de firma, ID’s, barcodes, persoonlijke of teamgegevens, instructie voor de programmeerbare toetsen, .., de mogelijkheden zijn onbeperkt.  De labels werden ontworpen om afgedrukt te worden met de Epson TM-C3500 DIE-Cut label printer en zijn BS5606 gekeurd, waardoor ze de volgende eigenschappen hebben:

  • chemisch inert
  • slijtvast
  • bestand tegen hoge temperaturen
  • waterbestendig
  • UV bestendig
  • Scheurvast

Veiligheid en robuustheid

De TP3 heeft een IP67 rating en is dus stof- en waterbestendig.  Hierdoor overleeft hij een half uur op een diepte van 1m onder water.

De veiligheid van de gebruikers is gewaarborgd dankzij GPS, Mand Down, Bluetooth en trillingsnotificaties.  Dankzij de dual slot alert mode en de transmit onderbreking verbetert de kanaalsefficiëntie en verzekert een snellere reactie in het geval van noodoproepen.  Daarnaast is het toestel voorzien van voice en data encryptie.

 

DMR Tier 2 and Analog

TP3 biedt opties voor elke configuratie, met modellen die zowel analoog als DMR Tier 2 ondersteunen.