Waarom u uw telefonie-, ERP- en CRM-systemen best met elkaar verbindt

Waarom u uw telefonie-, ERP- en CRM-systemen best met elkaar verbindt
February 22, 2023 kiona jautze

Er zijn heel wat voordelen aan het integreren van uw telefoniesysteem met bijvoorbeeld uw CRM, ERP, Teams of boekhoudsystemen. Maar welke talloze software-integraties zijn er mogelijk met uw cloud telefooncentrale? En welke gigantische voordelen levert dat u op termijn op? We leggen het voor u uit.

Betere klantervaringen vanuit uw bedrijf

Support- en contactmogelijkheden: waarschijnlijk zijn ze voor uw business belangrijk. Tools zoals telefonie, een support-mailbox en zelfs WhatsApp zijn op dit moment al vrij talrijk, maar wist u dat ook live webchats en chatbots een mooi idee kunnen zijn?

Integreert u bovendien dit soort systemen met uw andere tools, dan wordt klantendata beheren een pak makkelijker én kan u vooral veel meer doen. Stel bijvoorbeeld dat klant X, Y of Z u belt. Dan kan een juiste integratie die klantervaring een pak persoonlijker maken. De gegevens van uw klant zijn dan immers direct beschikbaar, zichtbaar én aanpasbaar wanneer hij contact opneemt.

Nog een stap verder: voegt u aan deze integratie ook uw ERP-systeem toe? Dan ziet u meteen wat de status is van bv de laatste bestellingen van de desbetreffende klant. Handig!

Telefonie gekoppeld met uw CRM-systeem

De integratie van SonalCloud telefonie (by 3CX)  met een CRM-, ERP- of boekhoudsysteem is eenvoudig. Zo zijn er uitgebreide ‘standaard’ integraties met uw CRM-systeem mogelijk, vooral met een door 3CX ondersteund CRM-systeem zoals Microsoft Dynamics 365, Salesforce, Zendesk, Freshdesk of HubSpot. Indien er geen standaard integratie ter beschikking is, kunnen we eenvoudig een template maken om uw CRM te integreren met behulp van de CRM integratiewizard.

Deze integratie met een CRM-systeem levert vele praktische voordelen op voor SonalCloud gebruikers, zoals :

  • Contactsynchronisatie in uw CRM-systeem: wanneer uw SonalCloud telefoniesysteem een inkomend gesprek ontvangt, wordt de naam van de klant meteen opgezocht in het CRM-systeem om de ID van de beller te matchen met die van de klant.
  • Call pop-ups: uw klantrecord popt op wanneer u een inkomend gesprek ontvangt.
  • Click to call: rechtstreeks gesprekken starten vanuit CRM-systeem via SonalCloud telefonie.
  • Call en chat journals: gemaakte gesprekken en chats worden geregistreerd in het CRM-systeem.

Meer productiviteit

Net omdat u heel wat systemen met elkaar kan verbinden, moet u niet met 1.000 verschillende systemen aan de slag om uw bedrijf efficiënt te laten functioneren. Meer efficiëntie = meer werk verrichten op kortere tijd!

Daarnaast vereenvoudigt of elimineert u zelfs bepaalde administratieve processen zonder dat u daarvoor extra software nodig heeft. Zoeken naar de juiste contactpersoon of 5 keer dezelfde vraag stellen, behoren voortaan tot het verleden.

Een volledige integratie maakt ook een volledige analyse mogelijk. Hoeveel tijd besteedt u gemiddeld aan een bepaalde klant? Hoe vaak hebben klanten al contact opgenomen over een onderwerp? Hoe vaak belt iemand de klantenservice en waarvoor? Dergelijke info vormt een solide basis om klanten beter te begrijpen en te kunnen bijschaven waar nodig.

Alle voordelen van integratie op een rijtje

U wilt hiermee aan de slag? Hoe begint u dan aan een dergelijke integratie? Daar helpt Sonal u graag mee. Boekhoudpakketten, verzekeringspakketten, programma’s voor leadbeheer, ticketing, en uw eigen CRM-tools … – we brengen in kaart welke systemen aanwezig zijn en hoe we uw potentieel kunnen uitbreiden.

Een geïntegreerd telefoniesysteem op maat? Neem hier contact op!