Kenwood TK-3701D, de nieuwe licentievrije portofoon

Kenwood TK-3701D, de nieuwe licentievrije portofoon
November 26, 2019 kiona jautze

Kenwood brengt met de TK-3701D een nieuwe licentievrije portofoon op de markt ter vervanging van de erg populaire TK-3401DE, die eind dit jaar uitgefaseerd wordt.

De TK-3701D biedt in vergelijking met de voorganger een aantal handige upgrades.  Achter het iets stoerdere uiterlijk schuilt een duurzaam aluminium frame waardoor het toestel voldoet aan de military MIL-STD 810 standaard.  Mede dankzij de IP54/55 normering wordt een betrouwbare werking onder de meeste veeleisende omstandigheden gegarandeerd.

Een andere nieuwigheid is een LED indicator die via 7 verschillende kleuren diverse statusfunctionaliteiten ondersteunt.

Tot slot is het toestel voorzien van een tweede PTT knop, waarmee de gebruiker snel kan wisselen tussen twee kanalen.

Compatibel met digitaal en analoog

Via dPMR446 en PMR446 ondersteunt de radio gecombineerd digitaal en analoog gebruik.  Dit betekent dat het zowel digitale als analoge signalen aan kan in een zone.  Hierdoor hebt u als klant de vrijheid om volgens uw eigen ritme te evolueren: ofwel om het toestel te gebruiken in combinatie met uw bestaande analoge toestellen, of om op termijn volledig digitaal te gaan.

Met de TK-3701D hebt u de beschikking over 48 kanalen, onderverdeeld in 32 digitaal en 16 analoog.

Beter geluid, minder vertraging

Wanneer u de radio gebruikt in digitale modus ervaart u beter geluid en minder achtergrondlawaai.  De typische vertraging die men wel eens associeert met digitale radio wordt tot een minimum herleid dankzij een digitale signaalprocessor  met AMBE+2™ vocoder technologie.

Daarnaast blijft de gesprekskwaliteit steeds behouden, zelfs als de gebruiker zich bijna buiten bereik bevindt.

Compatibele accessoires

Bent u in het bezit van de TK-3401DE en hebt u net geïnvesteerd in reserve batterijen of headset?  U hoeft zich geen zorgen te maken: trouw aan haar kenmerkend beleid heeft Kenwood ervoor gezorgd dat alle accessoires compatibel zijn met met beide modellen.

 

meer weten? download de brochure