Proximus stopt met ISDN lijnen.

Wat betekent dit voor u?

Proximus stopt met ISDN lijnen. Wat betekent dit voor u?
June 19, 2017 Sonal

Onlangs kondigde Proximus aan dat het zal starten met de modernisering van het netwerk naar IP.  Dit betekent concreet dat bij elke toekomstige wijziging zoals een nieuw contract, uitbreidingen, verhuis, enz. de bestaande ISDN2-technologie zal vervangen worden door een IP aanbod.

Wat betekent dit voor u?

Bedrijven met een telefooncentrale zullen zich ervan moeten vergewissen dat ze klaar zijn om deze stap te zetten.  Het is belangrijk dat u als zaakvoerder of ICT verantwoordelijke goed op de hoogte bent van de mogelijkheden die er zijn, zodat u geen vermijdbare kosten doet door bijvoorbeeld uw bestaande telefooncentrale onnodig te vervangen.

Heeft het voordelen om nu al over te stappen naar IP, ook al heb ik geen uitbreiding of wijzigingen gepland.

Absoluut. IP heeft een aantal duidelijke voordelen t.o.v. ISDN:

  • Voordelige tarieven voor spraak en data
  • Mogelijkheid tot High Definition VoIP, wat zorgt voor een betere spraakkwaliteit. Hiervoor dient u mogelijk wel uw toestellen te vervangen door HD compatibele telefoons.
  • Communicatie met rich media: de aanwezigheid van uw contactpersonen checken (online, offline, bezet, …), instant messaging, video-oproepen tot stand brengen, beeldoverdracht, sociale netwerken, voicemailfuncties via e-mail, dienst click-to-call op een website, spraakoproepknop in een e-mail, enz.
  • Uniform netwerk: u heeft niet langer nood aan een apart spraak- en datanetwerk binnen uw bedrijf, wat uw beheerskosten doet dalen.

Hoe pak ik dit verder aan en welke kosten gaan hiermee gepaard?

Neem contact op met een productspecialist van Sonal, zodat we samen uw situatie kunnen bekijken.  Indien we tot de conclusie komen dat een overstap wenselijk is, kunnen we hiervoor een planning opmaken die wenselijk is voor uw organisatie.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.