Portofoons als efficiënt communicatiemiddel in uw magazijn of winkel? Dit is waarom!

Portofoons als efficiënt communicatiemiddel in uw magazijn of winkel? Dit is waarom!
June 16, 2022 kiona jautze
PTT of POC-systeem

Zij die er al langer mee werken zijn er sowieso van overtuigd: wie snel en gericht de juiste personen wil bereiken op het juiste moment, maakt maar beter gebruik van een PTT- of POC-systeem (portofoon). Via één druk op de knop, brengt u efficiënte communicatie tot stand. Handig, ook voor grote en kleine magazijnen, winkels en andere logistieke bedrijven!

Meer weten over het gebruik van portofoons in uw magazijn of winkel? Neem contact op

Wat zijn PTT- en POC-systemen, en hoe kunt u ze gebruiken?

Laten we beginnen bij de basis. Want wat is een PTT- of POC-systeem nu eigenlijk?

PTT-technologie staat voor Push To Talk-technologie. U kent een dergelijk systeem misschien beter als een ‘walkie talkie’ of ‘portofoon’.

Het grote voordeel van zo een PTT-systeem? Het is en blijft nog altijd de beste manier om verschillende mensen afzonderlijk of tezelfdertijd snel en eenvoudig te contacteren op hetzelfde moment. Met slechts één druk op de knop spreekt u een specifieke persoon, een bepaalde groep of verschillende groepen naar keuze terzelfdertijd aan.

Dat kunt u doen door over een radiocommunicatienetwerk met elkaar te communiceren, maar tegenwoordig kan dit ook  via Wifi-, 3G- en 4G-netwerken. In dat geval spreken we van POC-technologie (Push to Talk over Cellular).

Van kruidenier tot magazijn en logistiek bedrijf – iedereen aan de PTT en POC!

Winkels, kleine magazijnen, grote logistieke operaties… Allemaal verschillende soorten bedrijven, allemaal zonder twijfel gebaat bij een communicatiemiddel waarmee ze hun team kunnen aansturen, of snel iemand kunnen bereiken.

Stel dat u een winkel uitbaat. U zet teamlid A achter de kassa, teamlid B vult de rekken aan, teamlid C werkt in het magazijn van de winkel. Op een bepaald moment krijgt teamlid A een vraag van een klant over een voorraad van een bepaald product. Dan kan het érg handig zijn om teamlid B en C zo snel mogelijk te bereiken, zonder daarom weg te moeten gaan van zijn plaats achter de kassa.

Teamlid B en C kunnen namelijk tegelijkertijd de voorraad in de winkel en in het magazijn checken, teamlid A kan een andere klant verder helpen, of de huidige klant verder helpen met een andere vraag. Efficiëntie ten top dus!

Maar ook wie in een magazijn, depot of een andere logistieke organisatie werkt – hoe groot of klein ook – is gebaat bij een dergelijk systeem. Check hier enkele voorbeelden.

PTT- & POC-systemen op maat van uw bedrijf

Natuurlijk  heeft u als klein team niet dezelfde tools nodig als in grote magazijnen of boetieken. Investeer dus in een radiocommunicatiesysteem dat werkt voor de grootte van uw bedrijf.

Sonal selecteert het juiste systeem, afgestemd op uw noden als team. Zo kunt u efficiënt, snel en gericht communiceren met de juiste personen in uw team op het juiste moment.

​Is uw onderneming of organisatie gebaat bij deze handige PTT- of POC-technologie? Neem direct contact op!