Sonal biedt doorgedreven expertise in radiocommunicatie

Sonal biedt doorgedreven expertise in radiocommunicatie
March 5, 2021 kiona jautze

Maritieme communicatie, RoIP, Push To Talk, ATEX, gsm-dekking,  … Sonal beheerst het alfabet van radiocommunicatie tot in de puntjes en bouwde door de jaren heen een doorgedreven expertise in ‘radio’ uit.

Sonal biedt doorgedreven expertise in radiocommunicatie

Sonal biedt maritieme organisaties (havens, stadshavens, vaarorganisaties,…) advies en een breed scala aan producten voor professionele radiocommunicatie (portofoons, netwerken,…) . Ons team van professionele experten adviseert en installeert.

Lees: RoIP maritiem: Groningen Seaports vernieuwt radiocommunicatie systeem

Lees: Havenloods Brabo investeert in 100 Kenwood walkie talkies

Digitale radiocommunicatie systemen

De introductie van digitale radiocommunicatie opende de deur naar nieuwe innovaties en extra functionaliteiten. Verzenden op digitale wijze houdt namelijk in dat naast spraak ook andere informatie kan verzonden worden.

Binnen digitale radiocommunicatie onderscheidt men een aantal gangbare protocols zoals DMR (Digital Mobile Radio), NXDN (Next Generation Digital Narrowband) en TETRA (Terrestrial Trunked Radio).

Radiocommunicatie in ATEX (explosiegevoelige)-gebieden

ATEX staat voor ‘ATmosphère EXplosible’ en duidt op explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden. Bij Sonal kunt u terecht voor intrinsiek veilige ATEX-portofoons waarbij ontstekingsbronnen geëlimineerd zijn.

Indoor coverage: Sonal DAS

Veel bedrijven en indoor locaties hebben problemen met de dekking van mobiele telefoons in hun gebouwen. Het Sonal DAS of Distributed Antenna System is een aparte infrastructuur die bedoeld is voor het verspreiden van RF-signalen door een gebouw.

Sonal RoIP: Radio over IP

Radio Over Internet Protocol (RoIP) is een kwalitatief alternatief voor de relatief dure huurlijnen. In professionele toepassingen wordt RoIP vaak gebruikt om radionetwerken die normaliter niet met elkaar kunnen samenwerken (bijv. analoge en digitale netwerken) toch met elkaar te verbinden.

Push To Talk en POC (Push To Talk over Cellular)

Letterlijk vertaald betekent PoC: druk op de knop over het gsm-netwerk. PoC is de techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een dataverbinding en een smartphone of tablet om push-to-talk (half-duplex) communicatie mogelijk te maken via een applicatie. Dit wordt onder meer gebruikt door de Provincie Antwerpen en het netwerk van Antwerpse musea.

Satelliet Push To Talk: radiocommunicatie via satellieten

Dankzij satelliettelefoons met een PTT-knop kunnen gebruikers wereldwijd met elkaar communiceren, waar ze ook zijn. Een two-way radio systeem dat het satellietnetwerk gebruikt, zorgt voor betrouwbare communicatie.

Meer weten over de expertise van Sonal in radiocommunicatie? Neem hier contact op.