Iridium PTT: Push To Talk communicatie met satelliettelefoons

Iridium PTT: Push To Talk communicatie met satelliettelefoons
June 9, 2021 Sonal

Met satelliettelefoons voorzien van een PTT (Push To Talk) knop kunnen gebruikers wereldwijd met elkaar communiceren, waar ze ook zijn. Een two-way radio systeem dat het satellietnetwerk gebruikt, zorgt voor een betrouwbare communicatie. Ideaal voor mensen op een uitgestrekt terrein zonder gsm-dekking en bij rampen.

Veel internationale organisaties zoals ambassades en ngo’s gebruiken portofoons voor hun lokale communicatie, uit veiligheidsoverwegingen. Maar deze portofoons hebben een beperkt bereik waardoor de communicatie wel eens uitvalt. Dit is vervelend natuurlijk, zeker als u mensen ter plaatse snel wil bereiken.

Satelliettelefoons en satellietportofoons

Oplossing zijn de satelliettelefoons, voorzien van een PTT knop, zoals de Iridium Extreme PTT of een satellietportofoon Icom IC-SAT100. Op die manier worden deze toestellen draagbare radiocommunicatie toestellen die via het satellietnetwerk worden gebruikt om te spreken met meerdere mensen tegelijk: iedereen van de gespreksgroep hoort wat er gezegd wordt en kan onmiddellijk reageren.

Meer info over satelliettelefoons? Neem hier contact op.

Satelliet PTT: directe één-op-veel communicatie

Satelliet PTT maakt real-time communicatie over de hele wereld mogelijk met slechts de druk op een PTT knop (zendknop). Bovendien zorgt de directe communicatie tussen satellieten voor stabiele en betrouwbare communicatie.

Via een online Iridium PTT Command Center portaal kunnen toestellen eenvoudig en dynamisch toegewezen worden aan gespreksgroepen wereldwijd. Een centrale meldkamer kan op deze wijze gebruikers verspreid over verschillende continenten snel aansturen.

Lees wat onze klanten vertellen over Sonal satellietcommunicatie

Satellietcommunicatie uitgestrekte gebieden zonder gsm-dekking
Satelliet PTT is geschikt voor organisaties met medewerkers ‘on the field’ op een uitgestrekt terrein waar er geen vlotte gsm-dekking is. Deze vorm van satellietcommunicatie wordt dus veel gebruikt door internationale ambassades, medewerkers van offshore windparken, hulpdiensten in een gebied zonder gsm-dekking, beveiligingsfirma’s in ontwikkelingsgebieden, enzovoort.

Ook bij grootschalige rampen wanneer het gsm-netwerk is verstoord, bieden satelliettelefoon met PTT een snelle, stabiele en betrouwbare manier van communiceren.

Push to Talk via Iridium satellietnetwerk

Om ook een bestaande lokaal UHF of VHF radionetwerk te koppelen aan het Iridium PTT satellietnetwerk is een iCom gateway beschikbaar. Zo kan een gebruiker met een standaard portofoon naadloos communiceren met satelliettelefoons of portofoons wereldwijd.

Vraag hier uw offerte voor een satelliet PTT systeem