Walkie talkies en/of portofoons: ook in te zetten in uw bedrijf?

Walkie talkies en/of portofoons: ook in te zetten in uw bedrijf?
February 22, 2023 kiona jautze

Snel het juiste bericht bij de juiste personen krijgen op de werkvloer? Zonder dat u hiervoor hoeft te mailen of te bellen? Bijvoorbeeld wanneer u werkt met één of meerdere magazijnen, over een grote productiesite beschikt met verschillende gebouwen, een winkel uitbaat,…  Walkie talkies en portofoons maken dit dan ook voor u mogelijk. Maar wat is het verschil tussen die twee? En welk toestel past het best bij uw bedrijf?

Meer weten over onze radiocommunicatie oplossingen? Hier leest u er alles over!

Wat zijn walkie talkies en portofoons?

Walkie talkies en portofoons zijn in essentie draagbare toestellen die het makkelijk zenden en ontvangen van bepaalde communicatie tussen twee of meerdere personen op afstand van elkaar mogelijk maken. Het grote voordeel? U kunt gerichte berichten overbrengen zonder vertraging in de werkzaamheden te veroorzaken en zonder hoge kosten te hoeven maken.

In heel wat sectoren – denk aan: magazijnen, grote productiesites, maar ook winkels – zijn walkie talkies en portofoons dan ook ingeburgerd en worden ze – ja, zelfs met de komst van de smartphone – nog heel wat gebruikt.

Welke voordelen hebben portofoon of walkie talkie t.o.v. een gsm?

  • Snelle communicatie, één druk op de knop volstaat om een bericht uit te sturen.
  • Geen nummers nodig die moeten opgezocht worden om de ontvanger te kunnen bereiken.
  • Een directe communicatie op uw exclusieve frequentie zonder gebruik te maken van een operator netwerk. Er is dus geen communicatiekost.

Ontdek hier meer over PTT- en POC-technologie (walkie talkies en portofoons).

Walkie talkie of portofoon: wat is het verschil en welk toestel past bij u?

Beiden worden door de band genomen vaak in één adem uitgesproken, terwijl er toch een groot verschil bestaat.

Zo is een walkie talkie bijvoorbeeld perfect geschikt voor radiocommunicatie over korte afstanden, terwijl een portofoon staat voor een professionele versie die doorgaans een groter bereik heeft waar een zendvergunning voor nodig is. Daar staat tegenover dat walkie talkies een stuk goedkoper in aankoop zijn en dus voor meer bedrijven een haalbare kaart vormen.

Hoeveel u dus wilt investeren in deze technologie, wat u verwacht van uw toestel en over welk bereik deze toestellen moeten kunnen communiceren, maakt dus uit welk toestel u het beste kan gebruiken voor uw bedrijfsactiviteiten.

Walkie talkies of portofoons gebruiken in uw bedrijf?

Overtuigd? Dan gaan we graag met u rond de tafel zitten en stellen we alles in het werk om u de beste oplossingen aan te bieden en om de professionele radiocommunicatie binnen uw bedrijf helemaal op punt te stellen.

We helpen u graag verder!