Slecht radio- of gsm-bereik in uw gebouw? Sonal lost het op

Slecht radio- of gsm-bereik in uw gebouw? Sonal lost het op
June 29, 2021 kiona jautze
portofoon-retail

Door een steeds betere isolatie van onze gebouwen is een goede ontvangst van radiosignalen en gsm-signalen er niet altijd evident. Sonal doet de nodige technische aanpassingen om de signalen te versterken en een vlotte (radio)communicatie te garanderen.

Een goede ontvangst van radiosignalen in gebouwen is onmisbaar en zelfs vaak van levensbelang voor veiligheidsdiensten. Een goede indoor radio-dekking (indoor coverage) moet ervoor zorgen dat hulpdiensten altijd vlot kunnen communiceren in noodsituaties om bijvoorbeeld de uitbreiding van een brand te kunnen verhinderen en om eventuele reddingswerken in een gebouw te kunnen vergemakkelijken.

De indoor coverage in uw gebouw verbeteren? Contacteer Sonal

Indoor coverage en radio-ontvangst versterken

Daarom passeren alle bouwvergunningen voor (grote publieke) ruimten waar dagelijks 150 bezoekers worden verwacht of met een oppervlakte van meer dan 2500 m² verplicht bij de ASTRID-veiligheidscommissie (ASTRID is het digitale nationale communicatienetwerk voor alle hulp- en veiligheidsdiensten).

Deze commissie beslist of en waar in het gebouw er ASTRID-dekking moet voorzien worden. Denk hierbij aan grote bedrijfs- en overheidsgebouwen, magazijnen, scholen, ziekenhuizen, ondergrondse parkeergarages, enzovoort.

Gebouweigenaars moeten daarom over een wettelijk attest beschikken dat de bereikbaarheid van hulpdiensten met hun radiocommunicatie systeem garandeert.

Sonal zorgt ervoor dat u in orde bent

Bij onvoldoende indoor coverage in uw gebouw kunt u bij Sonal terecht. Het team van Sonal doet voorafgaandelijk metingen en doet vervolgens de juiste technische aanpassingen zodat u in orde bent.

Gsm-bereik verbeteren in gebouwen en ondergrondse parkings

Naast de ASTRID-ontvangst van radiosignalen is ook de gsm-ontvangst in steeds beter geïsoleerde gebouwen een groeiend probleem.

U kunt er misschien over meespreken: een slechte gsm-ontvangst in uw kmo-unit, bellen aan het raam van uw vergaderzaal, de app van je klantenkaart die niet werkt in de supermarkt, sms’jes of whatsapps die in de ondergrondse parking niet binnenkomen, het komt steeds vaker voor.

De expertise van Sonal DAS

Sonal lost uw ontvangstproblemen op en heeft met Sonal DAS (Distributed Antenne System) de oplossing voor uw radio en gsm-dekkingsproblemen. Ons team doet de nodige aanpassingen  om de radio- en gsm-signalen te versterken en zo de gepaste (radio)communicatie te garanderen.

Een slechte gsm-ontvangst? Sonal is uw expert om uw gsm-bereik te verbeteren en werkt provideronafhankelijk.

Overal in uw gebouw een perfecte gsm-ontvangst

Het Sonal DAS antenneverdeelsysteem zorgt ervoor dat uw gsm-signaal binnen even krachtig is als buiten. In heel het gebouw heeft u een perfecte ontvangst dankzij het slim verspreiden van antennes om een maximale gsm-efficiëntie te bereiken.

Problemen met radio- of gsm-ontvangst? Neem hier contact op met Sonal!