Een optimaal gsm-bereik? Zo zorgt u ervoor

Een optimaal gsm-bereik? Zo zorgt u ervoor
April 20, 2023 kiona jautze
Iphone

Ai, daar hebt u het weer. U wilt een bericht verzenden of een klant bellen – maar uw oproep of bericht verzendt niet. En ook uw klant kon u gisteren niet bereiken. Niet optimaal! En vooral: erg vervelend. Maar geen nood: er is een oplossing. Door te investeren in een DAS-systeem bent (en blijft) u maximaal bereikbaar.

Gsm-versterker nodig? Contacteer ons voor een oplossing op uw maat

Radiosignalen ontvangen: onmisbaar en soms zelfs van levensbelang

Met uw gsm in de lucht heen en weer bewegen om toch maar bereik te hebben? Het lijkt iets uit een ver verleden. Toch is het nog prominenter aanwezig dan u denkt. En eigenlijk pleit het ergens ook voor de goede isolatie van uw kantoorgebouw.

Hoe fijn het soms ook kan zijn om even niet bereikbaar te zijn, u kan het op kantoor alvast als kiespijn missen. U wil te allen tijde en vooral overal bereikbaar zijn voor uw klanten, collega’s, en andere contacten. Van in de parkeergarage tot aan uw bureau. Dat is vanzelfsprekend.

Bovendien is een goede bereikbaarheid cruciaal in noodsituaties. Stel dat er zich bijvoorbeeld een gevaarlijke situatie of ongeluk voordoet in uw loods of magazijn waarbij u de hulpdiensten snel moet kunnen verwittigen? Dan wil u er zeker van zijn dat uw gsm-bereik optimaal is.

Wist u dat een goede ASTRID-radiodekking (exploitant van het nationale netwerk voor radiocommunicatie, semafonie en dispatching ontworpen voor nood- en veiligheidsdiensten in België) ook wettelijk verplicht is bij nieuwbouw-of renovatieprojecten sinds 2014? Genoeg redenen om hier vandaag nog mee aan de slag te gaan, dus.

Overal een goede ontvangst, dankzij Sonal DAS (Distributed Antenna System)

De oplossing is simpel. Beginnen doet u van binnenuit. Door het signaal binnen te versterken, zorgt u voor een optimale bereikbaarheid. Sonal DAS is een antenneverdeelsysteem, dat ervoor zorgt dat uw gsm-signaal binnen even krachtig is als buiten. Héél handig, want:

  • U belt in heel het gebouw met perfecte ontvangst.
  • U doet langer met een volle batterij omdat uw gsm minder krachtig hoeft te zenden.
  • U wordt minder blootgesteld aan zendstraling, wat gezonder is voor u.
  • Het systeem garandeert u een onbeperkt aantal gelijktijdige gesprekken.
  • Sonal DAS verhindert storingen op het net dankzij volledige operatornetwerkprotectie.
  • Dit systeem werkt volautomatisch, want het activeert zichzelf alleen als het een gsm detecteert en het bepaalt zelf zijn signaalsterkte.

Sonal DAS biedt u een allround oplossing voor uw dekkingsproblemen binnen in uw gebouwen. Het systeem verspreidt alle gsm-signalen (2G, 3G, 4G, 5G) voor alle mobiele toestellen, werkt bij elke operator en past in elke ruimte (ja, ook in dat kleine opberghok).

Daarnaast is het systeem ook niet storend voor de orde van uw gebouw. Antennes en kabels zijn niet zichtbaar. En dankzij het CE-label mag u er ook op vertrouwen dat de apparatuur goedgekeurd is door Europa en dus betrouwbaar is.

Betrouwbare oplossingen op uw maat

Bent u op zoek naar een bereik-oplossing op uw maat? Neem vandaag nog contact op, dan kijken we samen hoe we optimale bereikbaarheid ook in uw gebouwen garanderen.

Neem nu contact op