Sonal en PoC: Push to Talk (PTT) over Cellular

Bestaat er gemakkelijkere communicatie dan via Push to Talk (PTT)? U drukt simpelweg op de knop en spreekt een bericht in dat direct wordt verzonden naar een persoon of groep mensen. Waar dit vroeger enkel kon met portofoons en gsm’s op een radiofrequentie, kan dit ook via 4G, 3G en wifi. PoC (Push to Talk over Cellular)  is direct, snel en bedrijfszeker!

Een PTT portofoon met nationale dekking

Omdat PoC communicatie via breedbandtechnologie loopt en dus via de netwerken van de publieke providers kunt u overal in België één-op-één gesprekken of groepsgesprekken opzetten.

Wat u nodig heeft? Een portofoon met ingebouwde PTT module (applicatie) die dan werkt via het 3G/4G- en wifi-netwerk  of een smartphone in combinatie met een PTT applicatie.

Zo kunt u altijd:

  • Eenvoudig en veilig contact leggen via portofoon of smartphone.
  • Via een nationaal netwerk.
  • Zenden en ontvangen door/naar alleen eigen gebruikers.

PoC is dé Sonal oplossing voor teamcoördinatie

PTT en PoC worden vaak gebruikt voor samenwerking op een uitgestrekt terrein en bij het coördineren van teams. Denk aan de acties politie, brandweer, nooddiensten en pechverhelping.

Push to Talk leent zich ook uitstekend voor gebruikers die geen eigen radio-infrastructuur hebben, maar wél een (tijdelijke) behoefte tot communiceren in groepen, zoals bij een event of sportmanifestaties.

Sonal PoC in musea en provinciegebouw Antwerpen

Gezien de geografische verspreiding van de musea over Antwerpen zorgde de PoC oplossing van Sonal  voor een betere communicatie tussen de bewakingsdiensten. Opvallend: in de Sonal PoC oplossing is een gps-module (track-and-trace), dispatch-module (berichten sturen, meeluisteren, ….) en recording-module inbegrepen. Sonal zorgde teams voor de nodige opleidingen van de diverse bewakingsteams.

Ook in het iconische Provinciegebouw van Antwerpen is men zeer tevreden over de Sonal PoC oplossing. De bewakingsdienst gebruikt er het draadloze wifi-netwerk om via Push to Talk te communiceren in het hele gebouw. Ook in deze PoC oplossing is een dispatch-module inbegrepen. Het Sonal team organiseerde  gerichte PoC opleidingen van de gebruikers.

Uw voordelen van Sonal PoC

  • Nationale dekking , zelfs internationaal
  • Geen vergunning voor radiofrequenties nodig
  • Realtime informatie-uitwisseling
  • Geen investering in eigen infrastructuur
  • Koppeling naar centrale meldkamer
  • Koppelen met bestaande portofoonnetwerk in uw bedrijf
  • Ook voor kleinere budgettn

Meer weten over de expertise van Sonal in Push to Talk (PTT) en PoC? Neem hier contact op

Op zoek naar de beste telefonie oplossing voor uw onderneming?

Neem contact op met onze telecomconsultants, zij staan u graag te woord voor vrijblijvend advies.

Michael De Clercq
Afgevaardigd Bestuurder

Marc Vermeulen

Marc Vermeulen
Project Manager