SEO – Pillar Page – VoIP telefonie

VoIP telefonie: uw vrijheid om te ondernemen!

Nu we met zijn allen volop hybride werken, is vlot telefoneren en communiceren met collega’s en klanten meer dan ooit aan de orde. Dankzij VoIP telefonie kan dat makkelijk, of u nu op kantoor, thuis, in een co-working space of in het buitenland werkt. U belt, vergadert en deelt informatie waar u ook bent. Wat is VoIP en wat is het verschil met cloud telefonie?

First things first, wat is VoIP?

VoIP, of Voice over IP, is de technologie waarbij u via het internet telefoneert. Spraak (voice) wordt omgezet naar het netwerkprotocol (IP) dat u al jaren gebruikt om te surfen, te mailen, enz. Met VoIP maakt u dus geen gebruik meer van het klassieke telefoonnetwerk (analoog en ISDN).

U behoudt uw telefoonnummer(s), maar ook andere functies zoals voicemail, nummerherkenning en wachtrijen. Sterker nog, u kunt makkelijk uw bestaande telefoonsysteem aanpassen aan VoIP, zonder dat u uw processen grondig hoeft aan te passen.

 

schema cloud telefonie

De  voordelen van cloud telefonie

– Kostenbesparend, lage instapkost

– Flexibel: u telefoneert waar u bent

– Uitgebreide functionaliteiten: video, chat, callcenter, rapportering … (functionaliteiten afhankelijk van cloud provider)

– Schaalbaar: cloud telefonie groeit mee met uw bedrijf

– Snelle updates en nieuwe functies

– Gebruiksvriendelijk beheer

Is VoIP telefonie hetzelfde als een telefooncentrale in de cloud?

Zijn VoIP telefonie en cloud telefonie synoniemen? Of: als u naar VoIP telefonie wilt overstappen, bent u dan verplicht  om over te stappen naar een cloud telefooncentrale? Het antwoord is: neen!

Cloud telefonie maakt weliswaar gebruik van VoIP, maar ook met een moderne telefooncentrale kunt u voor VoIP gaan. Om de overstap te maken, gebruiken we uw huidige internetconnectie als drager om de VoIP provider te connecteren. U hoeft bovendien aan uw bestaande toestellen niets te wijzigen. 

 

De VoIP app: bellen met een softphone

Een alternatief van of bijkomende optie voor uw fysieke telefoontoestellen zijn de zogenaamde softphones. Een softphone is een mobiele VoIP app die Sonal installeert op uw desktop, laptop, tablet of smartphone. U beschikt dan over alle VoIP functionaliteiten, waar u ook bent.

Kosten VoIP telefonie

VoIP telefonie heeft veel  voordelen, maar het belangrijkste is de verlaging van uw abonnements- en gesprekskosten. Via VoIP maakt u geen gebruik meer van het klassieke telefoonnetwerk, maar telefoneert u via het internet. De kosten die u betaalt voor het cloud abonnement zijn een stuk lager dan bij een normaal telefoonabonnement.

Maar… de kost om VoIP te bellen hangt af van verschillende factoren, zoals uw huidige centrale en telefoontoestellen, de functionaliteiten en de implementatie ter plaatse. Informeer u dus grondig om verrassingen te vermijden en maak een keuze in functie van de behoefte van uw organisatie.

Voordeliger telefoneren, man kijkt op zijn telefoon en ziet dat het goedkoper is

VoIP telefonie: ontdek de voordelen bij Sonal

Met VoIP kunt u uw vaste telefoons blijven gebruiken en kunt u ook bellen naar nummers die niet op een VoIP netwerk zijn aangesloten.  Nog enkele voordelen:

  • Voordeliger: lagere abonnements- en gesprekskosten
  • Altijd en overal bereikbaar, ook als uw klant naar uw vast bedrijfsnummer belt.
  • Elke inkomende oproep makkelijk doorverbinden.
  • VoIP is heel eenvoudig uit te breiden.
  • Bestaande nummers behouden en makkelijk nieuwe nummers toevoegen.
  • VoIP app (softphone): eenvoudig bellen, doorschakelen, wachtrijen beheren en uw bereikbaarheid instellen.
  • Geen vaste telefoontoestellen nodig.
  • Uw eigen virtuele telefooncentrale beheren is een van de troeven van telefonie in de Cloud.

Thuiswerken zonder zorgen dankzij een VOIP telefoonsysteem

Met het VoIP telefoonsysteem van Sonal kiest u voor een snelle en efficiënte telefonie-oplossing in thuiswerktijden. U bent altijd en overal bereikbaar, ook als uw klant naar uw vast bedrijfsnummer belt. Elke oproep komt bij u terecht, of u nu thuis werkt of op een andere locatie aan het werk bent. U hebt gewoon uw eigen telefooncentrale bij u.

VoIP bellen via het internet

U hoeft geen techneut te zijn om snel vertrouwd te geraken met VoIP telefonie van Sonal. Bellen over het internet is snel, eenvoudig en betrouwbaar. Uw smartphone fungeert als verlengstuk van uw telefoontoestel op kantoor. De technologie stuurt al uw kantooroproepen rechtstreeks door naar uw smartphone.

VOIP telefoon: behoud van bestaande toestellen?

Als u met een fysieke telefooncentrale wil overstappen naar VoIP-telefonie kunt u best eerst kijken of u uw toestellen kan behouden, zoals bestaande telefoontoestellen en draagbare toestellen (DECT). Ook andere analoge toestellen zoals parlofoon of fax kunt u in principe hergebruiken mits het plaatsen van een convertor. Neem contact op met de Sonal-experts, zij vertellen u of u uw toestellen kunt behouden.

VOIP Avaya: all-in-one telefoniesysteem

Avaya Cloud Office is een complete all-in-one oplossing voor een kmo om te communiceren, informatie te delen en samen te werken. U kunt ermee bellen, gebeld worden, chatten, mailen, video- of audioconferenties opzetten. In VoIP Avaya zitten ook een aantal basic callcenter-functionaliteiten en rapportagetools.

VoIP integratie met CRM en andere softwaresystemen

VoIP telefonie biedt ook heel wat slimme integraties die uw werk efficiënter maken en uw bereikbaarheid optimaliseren Er zijn meerdere integraties mogelijk met verschillende softwaresystemen zoals de VoIP integratie met CRM en ERP.

Hoe VoIP installeren? Start met een grondige analyse

Sonal zoekt graag voor u uit welk telefoniesysteem het beste aansluit bij de noden van uw bedrijf. Daarbij voeren we een uitgebreide analyse van uw situatie op basis van uw huidige telefoniekost, bedrijfsstructuur en wat u precies nodig heeft.

Daarna stelt Sonal u een telefonie-oplossing op maat van uw bedrijf voor. Soms volstaat een kleine ingreep om uw huidige telefooncentrale te transformeren naar VoIP en kan het hele systeem al binnen enkele weken volledig klaar zijn.

Is het technisch niet mogelijk om naar VoIP te upgraden? Dan zijn er twee opties: een nieuwe VoIP telefooncentrale of overstappen naar cloud telefonie. Lees hier hoe we dit doen.

Voor je overstapt naar een VoIP centrale

Het telefonieteam van Sonal neemt de tijd om voor u de verschillende oplossingen te vergelijken en te beoordelen op het vlak van gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en bedrijfszekerheid. Wij kiezen een cloud platform dat u alles biedt dat u absoluut nodig  hebt en houden rekening met uw bestaande telefonietoestellen.

Waarom Sonal uw ideale VoIP partner is

Aanbieders van VoIP en cloud telefonie schieten als paddenstoelen uit de grond. Dankzij de knowhow en expertise van VoIP partner Sonal maakt u altijd de juiste telefoniekeuze. Wat maakt Sonal zo uniek?

Betrouwbare telefonie

Sonal VoIP telefonie heeft sterke troeven die het risico tot downtime tot een minimum beperken.

Makkelijk om te gebruiken

Onze interface wordt door onze klanten steevast enthousiast onthaald vanwege zijn gebruiksgemak en flexibiliteit.

40 jaar ervaring in telecommunicatie

met zowel cloud telefonie oplossingen (SonalCloud) als fysieke telefooncentrales.  Altijd de beste oplossing voor wat u nodig heeft!

VoIP-telefonie, nuttig voor uw bedrijf?